Terug

Hoe ervaren boegbeelden de dialoogtafels?

Keya Smidt,  student aan de Fontys opleiding communicatie

Keya Smidt - Wat is jouw idee?

“Het hele Zoom-scherm van de dialoogtafel stond vol, er waren veel deelnemers. Leuk om ieders verhaal te horen. Voor sommigen was er flink wat in de knel gekomen, anderen zeiden dan: bekijk het ook eens van de positieve kant.”

“Alle deelnemers hadden een verschillende achtergrond, toch waren sommige verhalen erg herkenbaar voor velen. Een initiatief dat mij is bijgebleven is een filmploeg die bij getroffen ondernemers langsgaat om met filmpjes ze weer terug op de kaart te zetten.”

“Na afloop reageerden deelnemers in de chat: fijn dat je zo’n open gesprek kan hebben terwijl je elkaar helemaal niet kent.”

Tanja Lendzion, CEO Antea Group Nederland

Tanja Lendzion - Wat is jouw idee?

“Teams.…. Zoom …. verbindingsboeien in Coronatijd om in contact te blijven met elkaar. Het is niet meer weg te denken uit ons werk- en privéleven. Maar echt ontmoeten blijft belangrijk. We kunnen niet zonder onze sociale contacten.”

“Opvallend is hoeveel problemen scholieren hebben bij het leren. Ze willen zo graag, maar het is bijna niet te doen, ze ondervinden veel obstakels. Veel scholieren hebben zelfs geen mobiele leerfaciliteiten.”

“Ook springt de behoefte aan flexibiliteit eruit: tussen werk en privé, tussen het werk van de ouders en de lesuren van de kinderen, het ontmoeten op kantoor en het geconcentreerd werken thuis. Hoe gaan we daarmee om? Veel mensen lopen hier tegen aan.”

Isabel Boerman, vernieuwer, initiatiefnemer Nationale Week Zonder Vlees

Isabel Boerman - Wat is jouw idee?

“Het is interessant om te horen hoe iedereen corona in de privé sfeer ervaart."

“De bevlogenheid bij jonge mensen, studenten, heeft me geraakt. Niemand kan precies de vinger leggen op de klimaatverandering, maar er is een diep gevoeld besef dat er verandering nodig is. En ook bereidheid om daar zelf mee bezig te zijn.”

“Iedereen is in de dialoog in zijn waarde gelaten. Er was geen discussie, de deelnemers kwamen een voor een aan het woord. Het sentiment bij de ideeën over natuur en milieu werd hierdoor erg rijk.”

Daisy Mertens , leerkracht

Daisy Mertens - Wat is jouw idee?

“Ik vind mijn deelname aan de dialoog heel waardevol. Het verrast mij dat je in een digitale dialoog met mensen die je niet kent, toch allemaal snel een diepere laag kunt raken."

“Als een kind verdrietig is, wil ik een hand op de schouder leggen. Ook als dat volgens het protocol niet kan… anders ben ik geen goede leerkracht. We leren in ons land binnen de lijntjes te kleuren. Nu moeten we die lijntjes een beetje oprekken, niet bang zijn, lef tonen. Ik hoop dat we dat ook na corona blijven doen.”

Etchica Voorn, talentcoach, schrijver, winnaar Opzij Literatuurprijs 2018

Etchica Voorn - Wat is jouw idee?

“Er kwamen leuke ideeën naar voren in de dialoog. Een kroegbaas die zijn klanten mist. Hij organiseert ieder weekend een muziekavond op facebook. De klanten dansen thuis mee.”

“De meest kwetsbare mensen met een beperking komen ontzettend in het nauw door corona. Ook door bureaucratische regels, bijvoorbeeld niet mogen zwemmen. Dat raakte me.”

“Een deelnemer aan de dialoog had verschillende familieleden verloren aan corona. Die was nu heel actief om mensen bewust te maken van risico’s.”

Wat is jouw idee? Wat vindt Nederland?