Terug
Algemeen

Hoe komen we hier beter uit?

In deze tijd neemt het gevoel van samen toe: “Ik voel me alleen maar ik merk dat sommige mensen me juist een duwtje in de rug geven. We helpen elkaar er door heen. Je hebt altijd wel iemand dichtbij je staan, die je er wel door heen helpt. Heb vertrouwen! Je moet er voor elkaar zijn in deze donkere dagen. Sowieso.”

Ook is er tijd om nieuwe hobby’s te ontdekken: “In het begin van corona was het lastig maar ik ben wel nieuwe hobby’s gaan ontdekken. Je moet er toch weer tegenaan. Ik ben gaan mediteren en meer gaan lezen. Ik heb nu meer tijd. Ik ben ook cold showers gaan nemen, de Wim Hof methode uitgeprobeerd. Vroeg opstaan zodat ik toch een ritme heb en niet alleen voor de online lessen. Vooral veel nieuwe hobby’s leren kennen en meer structuur en plannen: dat neem ik mee als corona over is.”

In online lessen en colleges zitten ook voordelen: “Voor sommige zaken hoeven we eigenlijk niet naar school te gaan. Bij simulaties bijvoorbeeld die we toch op school op onze computers doen, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit of we dat nu thuis doen of daar. Het scheelt bovendien reistijd. Dus ik denk dat dat wel een voordeel is, ook al is het gedwongen tot stand gekomen, om ook online lessen te volgen thuis.”

Wat is jouw idee? Wat vindt Nederland?